Voorbeelden

Als coach begeleid ik mensen en paarden in verschillende situaties, waarin de harmonie tussen mens en paard verstoord is. Dit geldt voor zowel de recreatieve als de wedstrijdruiter.

Hieronder een aantal voorbeelden:

·       angst voor je paard

·       onzeker op je paard na een val

·       wedstrijdspanning

·       je paard is niet toegankelijk

·       staken

·       moeilijkheden met longeren

·       lastig te vangen

Er hoeft niet altijd een situatie te zijn die negatief is, het kan ook zijn dat je je paard beter wil leren kennen, begrijpen wat het paard jou wil “vertellen”. Dat alleen is al heel leerzaam en bovendien erg leuk om te doen.

Deze vorm van coachen is een oplossingsgerichte methode, we richten ons niet op de oorzaak maar vooral op hoe het in het hier en nu is, en hoe je het in de toekomst anders wil. Iedereen heeft zelf de oplossing in zich, en dat wordt in samenwerking met het paard duidelijk.

Samen kunnen we dus kijken naar je vraag en ervaren tijdens een opdracht welke oplossingen zich aanbieden zodat je fijn met je paard kunt samenwerken, dat jullie plezier hebben en van elkaar kunnen genieten. En misschien nog wel het belangrijkste, dat er wederzijds respect en vertrouwen groeit, want dat is de basis waaruit mooie dingen kunnen ontstaan.